Knit a long!

Då tänkte jag att vi ska köra igång med en knit a long. Blir så himla peppad när jag tänker på alla fina koftor som (förhoppningsvis) kommer att produceras. Jag tänkte berätta hur jag tänker mig att det kommer att gå till. 

 


Del 1 ♥ Leta fram garn och stickor ♥ Sticka en provlapp och se till att det blir rätt storlek
Del 2 ♥ Sticka bakstycket
Del 3 ♥ Sticka höger framstycke
Del 4 ♥ Sticka vänster framstycke
Del 5 ♥ Sticka ärmarna
Del 6 ♥ Blocka koftan ♥ Sy ihop koftan och välj knappar. Under veckan som kommer, kommer jag att lägga ut lite guider på hur man stickar aviga och räta maskor, hur man lägger upp maskor och hur man ökar och minskar maskor. Det kommer även dyka upp bilder på både mönstret och den färdiga koftan som jag har och ni kan komma med frågor och funderingar. Nästa måndag, alltså den 21/7 kommer jag lägga ut del 1 där jag skriver om storlekar och garn. Nu sätter vi igång! 

 
 
40-tal Vintagekofta knit along knitting vintageknitting
10 kommentarer
Daniella 🌙

åh, jag önskar att jag kunde sticka <3

Svar: Just den här koftan är väldigt enkel att sticka. Det var faktiskt det första som jag någonsin stickade! Kommer dessutom lägga ut beskrivningar på hur man gör allt. Så om du är sugen att hänga på är det ba att köra!!! <3
Fredrika

Efwa

Koftan är jättefin! Kommer du att dela med dig av mönstret eller ska man hitta mönster själv?

Svar: Ja men visst är den! Jag kommer att dela med mig av mönstret, så de är bara att hänga på om man har lust!
Fredrika

Josefine

Blev SÅ pepp på detta! Har endast stickat en halv halsduk tidigare, men tänker att jag kanske ska vara med på detta. Vilken storlek ska en ha på stickorna? Och hur mycket garn går åt?

Svar: Åh vad kul Josefine! Är så peppad!
Fredrika

Josefine

Hehe jaha, såg nu att det kommer nästa vecka :)

sofia

Åh! Spännande!! Har stickat mycket, men har så himla dåligt tålamod. Men jag tänkte hänga med på dethär, hoppas jag orkar ända till slutet!

Svar: Kommer skicka massor med cyber-pepp! Ska bli superspännande att se hur det går för alla!
Fredrika

Martha

Kul!! Jag är SÅ pepp :D har aldrig varit med i en knitalong förut, men det känns som det är exakt det som kan få mig att bli klar med ett större projekt :)

Fröken H

Om jag var bättre på att sticka hade jag hakat på! Just nu kan jag bara göra räta maskor och det kommer man inte långt på :P

Svar: Så mycket mer än aviga och räta behöver du faktiskt inte kunna. Den här koftan är busenkel att sticka, så är det nån kofta du ska sticka så är det nog denna! Kram!
Fredrika

Hanna

Fredrika,
nu har jag klickat in på alla inläggen och skrivit ned instruktionerna för koftan - sisådär 3 år efter att knit-a-longen genomfördes :) Jag har ett fint blått garn som jag funderar på att sticka koftan i. Det var dock din fina röda kofta som fick mig att bli pepp på att sticka den här!
Hoppas det är ok att jag frågar så här långt efteråt - stickade du med kantmaskor i sidorna eller utan? Och isåfall: lade du till dem utöver de maskor som finns i beskrivningen?
Tack på förhand!

Hanna

Hej Fredrika,
vad fin koftan blev! Jag har sent omsider tittat på alla inlägg och skrivit ned beskrivningarna i ett anteckningsblock för att börja på detta projekt. Blir kul!
Har en fråga till dig - stickade du med kantmaskor, och var de isåfall inkluderade i de maskor man lägger upp eller lade du till dem?
Vill också passa på att tacka för en fin och inspirerande blogg, tycker du skriver så bra och inspirerar till att skapa saker och plagg utan att det ska vara perfektionstvång. TACK :)
Hanna

Svar: Heej Hanna! Såg dina kommentarer här nu och så klart går det bra att kommentera även långt i efterhand! Jag tror du fick svar på dina frågor i sypeppsgruppen va? Ville i allafall svara även här och tacka för din jättefina kommentar! Hoppas det går bra med koftan! <3
Fredrikapåvinden

Susanne

Härligt med 40-tal😊
Hittar ingen bild på färdiga koftan. Vill du länka är du snäll! Gärna beskrivningen i sin helhet.
Tack för en inspirerande blogg👍🏻😊