Sew Along med sypeppen!


Hej mina fina! Nu tänkte jag att det är dags för en Sew along med sypeppen! Jag tänkter mig att vi under fyra veckor tillsammans ska följas åt och sy en helcirkel eller halvcirkelkjol och att det sedan ska mynna ut i en sypepp där vi visar upp alla olika varianter. 
 
 
Ungefär såhär tänker jag mig:

17-23 februari          Gör vi mönster, väljer tyg och klipper ut alla delar.
24 -2 mars              Syr vi ihop alla delar.
3-9 mars                Syr vi i dragkedja/knappar och fållar kjolen
10-16 mars              Syr vi på detaljer, fotograferar och bloggar/lägger ut i facebookgruppen/mailar bild till mig. 
 
 
Man får välja själv hur mycket man vill följa datumen, det viktiga är att vi alla är klara ungefär samtidigt. Man behöver inte känna sig stressad eller begränsad över datumen, utan känn er fria att följa dem så mycket ni vill. Jag kommer försöka att skriva ett eller två inlägg i veckan hur det går för mig med min kjol och då kan ni gå in och kommentera i inlägget med länk till er blogg och berätta hur det går för er. Så kan vi föjla varandras arbeten och få tips och inspiration. Vi avslutar hela sew alongen med en hejdundrande sypepp där vi visar upp alla kjolar. 
 
 
Innan måndag tänkte jag lägga upp lite inlägg med inspiration och en liten beskrivning på ur man gör ett mönster anpassat efter sin egna kropp. Hel- och halvcirkelkjol är busenkelt att göra och ni får känna er helt fria att låta kreativiteten flöda. Sprid gärna sew alongen, ju fler desto roligare! Glöm inte att länka tillbaks till min blogg. Jag är så pepp på det här och hoppas att ni är många som vill hänga på!
 
Låt sew alongen börja!


4 kommentarer
H

Vad skoj! Hinner jag inte vara med ska jag iaf spara tipsen! Kjolar kan en ju inte ha för många av ;)

Fröken H

Men vad passande! Håller ju på med min egen cirkelkjol just nu så den här gången kommer jag definitivt vara med i sypeppen! :D (väntar bara på att dragkedjan ska komma, så jag kan avsluta den)

Svar: Vilket sammanträffande!!! Kul att få se din kjol!
Fredrika

Pernilla

Detta låter kul, har ju massa tyg jag måste använda så något borde jag hitta som passa till detta (:

Svar: Åh vad roligt!!! Ska spendera denna lördagskväll med att välja tyg tror jag bestämt!
Fredrika

Karin

Roligt att du gör något mer av sypeppen! Tråkigt bara (för mig) att det är cirkelkjolar som jag inte är så inne på just nu. Men jag blir lite sugen av det här, så kanske... Jag ska definitivt länka hos mig.

Svar: Attans! Vad typiskt...Men du kanske hinner bli sugen! Så fint och gulligt av dig att du länkar i alla fall! Det gör mig så glad!
Fredrika