Sypeppen # 30 - Den glittriga isblå.

Här kommer årets sista sypepp! Sedan den första sypeppen i april 2013 har vi haft exakt 30 sypeppar! Hur bra och peppigt är inte det! 


Det nedre tyget i klänningen fyndade jag på en second hand i höstas och det känns som ett riktigt vintagetyg från 50-talet eller nått. Så jag kände att detta tyget krävde någonting extra! Som en isvinterklänning! Det övre tyget har jag fått av farmor, precis som dragkedjan och tyget som jag använde att fodra överdelen med. Bara återvunnet material i denna klänning!

Jag känner mig väldigt frozen-inspirerad i denna klänning. (Ni vet disneyfilmen som är baserad på H.C Andersens "Isdrottningen). Dock är jag inte lika is-tålig som disney-prinsessorna är. Jag höll på att frysa baken av mig när min syster fotade mig. Hon fick hela tiden ropa: Slappna av! Fy vad kallt det var!
Kjolen är motveckad och jag premiär-invigde mina plissé-gafflar när jag gjorde den! Så fiffiga! Jag har även sytt in en liten puffig underkjol i kjolen. Jag hade ingen aning hur jag skulle göra den utan improviserade bara. Tycker det blev rätt bra faktiskt. 

 
Klänningen invigdes på skolans julavslutning och det är inte helt omöjligt att den åker på imorgon igen. Nu är jag supernyfiken att se era bidrag till sypeppen #30! Skicka in erat bidrag innan den 11 januari!
 
 
Tack för ett fantastiskt sypeppsår! Ni är helt enastående ♥ 
50-tal 50´s Balklänning Sypeppen,
8 kommentarer
Alicia

Vilken grandios jävla final, Fredrika! Fulländat plagg. Jag dånar!

Anna

Snygg klänning! Så där härligt isblå. Det ser också riktigt kallt ut, så jag förstår att du frös...

meh.blo.gg

Åh så tjusigt :-)

H

Asså sååå himla fin! Kanske mitt favoritalster hittills! Plus för att det var svinakallt ;P Här är ett bidrag från mig :)

http://rainbowcreativity.blogspot.se/2014/12/day-of-diy-73-sweater-skirt.html

Svar: Hihi ja allt för konsten brukar en ju säga... Men burr va kallt det var! Nästa gång syr jag nog nått varmare! Waaa va fin kjolen är!!! Älskar när en kan ta vara på fina plagg och ge dem nytt liv. peppigt värre!
Fredrika

Hanna

Så fin Freddi! <3 Absolut en favorit!

Svar: Tack hanna! <3 <3 <3 Puss på dig!
Fredrika

Ida

Naj så himla fin!

Svar: Åh! Tack, tack tack! <3 <3 <3
Fredrika

EvaP

Milda Matilda vad fin klänningen blev och du är så fantastiskt snygg och personlig. Heja Dig!

Svar: Åh tack Eva! <3 Vilken megafin och peppig kommentar! Tusen tackor och bockar. Kram på dig!
Fredrika

Ida

Sypeppsbidrag kommer här (hoppas det inte är försent.. :( )
: http://idreaido.blogg.se/2015/january/sypeppen30-min-forsta.html

Kram!

Svar: Peppen på det Ida!!! <3 <3 <3
Fredrika