Sypeppen #29- Den småblommiga och farmors omsydda.

Till veckans sypepp tänkte jag bidra med en småblommig blus och en omgjord kjol. 



Jag har fått ett helt gäng med gamla kjolar av farmor i alla de slag och färger som ligger på hög och väntar på att sys om. Så nu tog jag tag och sydde om en av dem. Den behövde sys in i midjan och så bestämde jag mig för att korta den. 



Det var lite krångligt för den var fodrad och hade resår på bakstycket i midjan. Men utan allt för stora anstängningar fick kjolen flytta från "att-göra-om-högen" till klädställningen. 



Blusen är sydd av en mönster som jag köpte på Stoff och stil för en tia i höstas. Jag syr ju ytterst sällan av färdiga mönster eftersom jag tycker att det är så krångligt. Men jag gillade verkligen mönstret och tänkte att det kunde va bra att ha ett blusmönster. 

Mönstret var lite svårt att förstå men precis lagom så en blev taggad på att sy en till och rätta till missarna. Jag valde att göra den i perfekt midjekort längd och ta bort insnitten i ryggen. 

 


På det stora hela är jag faktiskt riktigt nöjd! Fram till den 14 december kan ni skicka in bidrag till sypeppen #29. 

4 kommentarer
Anna

Jättefin kjol o blus! Fina pallar i bakgrunden :-)

Svar: hihi <3
Fredrika

Ingvor

Så fin blus och kjol, jag blir lite avis när jag ser dina sydda alster, jag måste komma igång och sy
det är så kul.

Svar: Ja men visst är det roligt! Men ibland räcker tiden inte till eller så har en svårt att hitta motivationen. När tiden inte räcker till gillar jag att ta fram stickningen. DE kan en ju jobba på när en väntar på bussen, har rast eller kollar på tv. När motivationen tryter är det ibland enklast att tvinga sig själv att sätta igång så en får känna att det ju faktiskt är hur kul som helst. Hoppas du kommer igång med syandet. Kram! <3
Fredrika

H

Åh jag missade kanske precis en sypepp? Men du kanske kan spara min länk. Blev lite förvirrad över datumen :s

Svar: Nä då, det vara bara det att denna sypepp var en temapepp på A-linjeklänningarna. Men alla andra bidrag som kommit in sparar jag till nästa sypepp. Alltså WOW! Vad fin kjolen var. Blev himla sugen att sy en egen. Kram på dig.
Fredrika

H

Och så skulle jag ju säga att det var en väldans fin outfit fast jag tryckte skicka lite för fort :)

Svar: Hihi tack fining! <3
Fredrika