Syåret 2014 Del 2

Sista dagen 2014! Då tycker jag det är fint att vi firar av 2014 med sista delen i sammanfattningen om årets sybravader! Del 1 hittar ni här. 

Den totala skörden:

7 kjolar
1 blus
1 par byxor
1 Bikini
3 soldräkter
7 polotröjor
4 T-shirts
6 klänningar
1 kofta

Hm... nu kommer jag inte på nått mer...

Årets mest använda mönster:
 

Ja det är ju lätt mönstret till polotröjan. Jag har gjort mönstret själv genom att rita av en tröja som jag redan hade. Här och här kan ni få tips hur en gör sina egna mönster.

Årets Repris:
 


Denna klänning gjorde jag även förra året men då såg den ut...  
 
 
...så här. 

Årets kofta:

En ljusblå, så blev för stor.... Så trist... Men jag gav bort den till bästa Matilda. Så slutet gott allting gott. (För utom att jag måste sticka en ny ljusblå)

Årets flopp:

En kjol som verkligen allt gick fel på och till slut inte blev nånting, bikinin som jag inte är så nöjd med och lite underkläder jag försökt sy. 

Årets mest använda plagg:

Återigen polotröjan hehe

Årets nykomling:

 
Byxorna!

Årets mest nöjda:

Dalahästklänningen, isklänningen eller denna blommiga. 

Årets revanch: 

Soldräkterna! 2013 hade jag som sylöfte att sy en soldräkt (Den ni ser till vänster) men det blev aldrig av... Så 2014 tog jag igen det med hästlängder och hann sy hela tre stycken. 

Årets syplatser: 

 
De första två veckorna i januari bodde jag fortfarande i mitt rum på slottet.


Sedan fick jag flytta till mellangården och bodde i det rummet tillsammans med Hanna hela vårterminen. 


Under sommaren tog jag med symaskinerna hem till Dalarna. 

 
och nu under höstterminen har jag sytt i detta rum. En kan ju se ett visst tema på rummen...

Hur gick det med facebookgruppen?

Fredrikapåvindens facebookgrupp ökar sakta men säkert hela tiden. För tillfället har vi ungefär 110 medlemmar. I gruppen kan vi be varandra om hjälp och smakråd, vi kan länka till roliga syrelaterade saker och jag påminner om sypeppar och sew alongs. 

Årets totala sypeppar:
 
 
Hela 11 sypeppar hann vi med! Länkar till ↑ hittar ni här →  Sofias shorts, Josefines kappa, Alicias tavla, Elin Victorias klänningEmilias kjolSabinas kappa,  Evas kanin, Siris klänning,  Hannas kjol.

Årets rekordpepp: 

Sypeppen #26 hade vi hela 11 bidrag!

Årets sew/knit alongs: I år sydde vi cirkelkjolar och A-linje-klänningar tillsammans och så stickade vi koftor tillsammans. 

Årets temapeppar: 

Solpepp och utmanarpepp tror jag vi hade.... 

Hur gick det med vindsshopen? 
Sedan jag öppnade vindsshopen sista april har det sytts toppar, cykelbyxor och kjolar. Det har arrangerats fotosessions och levererats paket. T-shirten med kvinnotecknet blev årets populäraste. 

Övrigt:

Och så har jag gjort DIY-guider, haft sybingo och gjort en julkalender (som det tyvärr inte blev så mycket av... ni vet december... Men ändå!Det var allt för syåret 2014!

Tänk vad mycket fint vi har delat med varandra. Jag hoppas att ni vill fortsätta att sypeppa med mig 2015 för det är bland det roligaste jag vet och ni ger mig så himla mycket pepp! Nu är det dags att planera syåret 2015. Är det något särskilt ni vill att jag tar med? Nån DIY, sybingo, sew along, knit along eller temapepp? Passa på att önska massor så skapar vi tillsammans det peppigaste och kreativaste syåret hittills!

Gott nytt syår!
4 kommentarer