Och vinnaren är...

Tina Naess! Stort grattis till dig! Maila mig på Fredrikapavinden@gmail.com vilken storlek du vill ha. Det känns lite extra kul att just Tina vann toppen, hon var nämligen min musiklärare på högstadiet. Kanske är ni några som kommit på min lilla miss... Vinnaren skulle ju egentligen avslöjas förra måndagen, men jag råkade blanda ihop det lite. Men bättre sent än aldrig! Om det är någon som går och suktar efter en rosa topp med kvinnomärket på, går det alldeles utmärkt att beställa en här.

Tjoflöjt!
 
2 kommentarer

I egensytt

Jag kom på att jag helt glömt bort att visa att jag kryssat rutan "ha på dig något du sytt/stickat/virkat" i sybingon. Det kan ju bero på att jag har på mig egensytt nästan varenda dag, men nu när jag fotat det och allt måste jag ju visa. Det här fotona är tagna i min storebrors rum i sommras när jag fortfarnade bodde hemma. Klänningen sydde jag i höstas efter eget mönster med inspiration på the 60´s. 
 


Sånna här köksluckor vill jag ha i mitt hus som jag ska ha nån gång. Visst är de fina? De mindre charmiga soppåsarna kan vi ju tänka bort. 

 
Så roligt att det är så många som instagrammat bilder till sybingon. Om ni är nyfikna kan ni kika på #sybingo #fredrikapåvindenssybingo #fredrikapavindenssybingo. 
Sybingo
2 kommentarer

Det här med att öka och minska maskantalet

Öka maskor:
 
Ett tips när du ökar maskor är att inte öka i den maskan som ligger precis längst ut, utan att göra ökningen i den maskan som är näst längst ut. På så vis får du en jämnare kant. 

 
Börja med att sticka en helt vanlig maska. 

 
Sticka en till vanlig maska men i den främre maskbågen och låt maskan sitta kvar på stickan.
 

Sticka en till maska fast i den bakre maskbågen (I samma maska som ovan. Du stickar alltså två maskor i samma maska.) Släpp av yttersta maskan från den vänstra stickan. 
 
Minska maskor:

 
Minska maskor gör du genom att helt enkelt sticka två maskor i en maska och sedan släpper du av de båda maskorna som sitter längst ut på vänster sticka.
 

Vill du vara med på en knit along? Klicka här!
Vill du veta hur du stickar räta maskor? Klicka här!
Vill du veta hur du stickar aviga maskor? Klicka här!
 
 
Hur man stickar Lära sig sticka Minska maskor Öka maskor
0 kommentarer