Om ekologiskt och sypeppande.

Vet ni vad? Den här veckan är det den miljövänliga veckan och det tycker jag att vi måste uppmärksamma på nått sätt. 
 
Lite fakta: 
 
*Årtes tema är Den o-ekologiska maten
 
 
*Miljövänliga veckan har funnits sedan 1990.
 
 
*Efter första kampanjveckan för ekologiska bananer såldes lika mycket ekobananer på två veckor som man sålt på ett år innan.
 
 
*Danskarna är bäst i världen på att köpa ekologisk mat, de köper mer än dubbelt så mycket ekologiskt som oss svenskar.
 
*I år blir Miljövänliga Veckan global. 40 organisationer i 25 länder kommer att delta i Global Green Action Week. 
 
Så vad kan vi göra?
 
Vi kan vara med och försöka klå dansken
Bli medlem i naturskyddsföreningen
 
Alltså, det finns ju så mycket man kan göra, det gäller bara att ta tag i det, få det att bli en vana. Småsaker som att släcka lampan när man lämnar ett rum eller använda tygpåse istället för att köpa plastpåsar, det känns ju inte jättejobbigt eller hur? 
 
Jag tänkte såhär:
 
1. Kan vi inte samla in våra bästa vardagstips på hur vi kan hjälpa vår miljö? Så under den här veckan så kommenterar ni era bästa tips i det här inlägget och sen sammanställer jag en lista i slutet på veckan?
 
Klänning sydd av gammalt påslakan
 
2. Kanske är det dags att sypeppen bidrar med något? Under oktober månad tänker jag att sypeppen kan ha återvinning som tema. Så vi kan inspirera varandra att göra nytt av gammalt och på så sätt minska och gå emot konsutionssamhället. Man behöver inte alls känna sig begränsad att det måste ha med kläder eller tyg att göra, bara man skapat något nytt liksom. T ex kanske man gör ett kakfat av gammalt porslin, ljuslyktor av glasburkar eller bara kortar av en gammal kjol. Inget är för stort och inget är för litet, huvudsaken är att vi inspirerar varandra till att skapa och återvinna. Är ni med? I slutet på oktober sammanställer jag allas återvinningsbidrag. Det vore kul om man hade en för och efterbild och om man kanske förklarar lite hur man gått till väga. 
 
Om man undrar vad sypeppen är kan man läsa om det här!
 
Ni får gärna sprida det vidare så vi får massor av bra miljötips och återvinningsbidrag! Hoppas ni får en fantastisk ekologisk vecka!
 
Tjoflöjt!
 
Fakta hämtad från Naturskyddsföreningens hemsida
 
 
 
Fredrikapåvinden Miljöveckan Sypeppen, Återvinning
4 kommentarer

Om en födelsedag

Vet ni vad? För nån vecka eller så fyllde jag tjugo år! Nu när jag har levt några dagar som tjugoåring så kan jag säga att det är ungefär, ganska precis som att vara nitton. Men det är ju alltid kul att fylla år!Särskilt när man känner så mycket fina personer! Morgonen började med att klassen tågade in och sjöng för migSedan hade de bakat till mig och Hanna som också fyllt år några dagar tidigare.Så då hade vi kalas med dans och bus.På kvällen blev jag bjuden på dansföreställning inne i Göteborg av Tojan Och så fick jag massor med kort och paket på posten! Hur fint är inte det? Dessutom fick jag hemmagjort äppelmos av en fin filur och liten present utanför dörren från okänd avsändare. Så jag kan tänka mig att fylla år fler gånger!

Tjoflöjt!
4 kommentarer

Om att planera viktigheter.

Idag for jag in till stan för att träffa min sköna böna och planera viktigheter. Efter lite felåkningar med spårvagnar (vilket börjar bli en dålig ovana) hittade vi till världens mysigaste fik.Vi satt i flera timmar och peppade och fantiserade.När det blev mörkt ute tände de ljus inne. Det är så himla mysigt med höst!

 
Till slut skulle fiket stänga och vi gav oss ut i kylan med huvudet fyllt av ideér.
 
Tjoflöjt!
 
1 kommentar