Borta bra men hemma bäst

Just nu befinner jag mig hemma i Dalarna. Eftersom pappa fyller år i helgen beslutade jag mig för att åka hem och överraska honom.Just nu sitter jag framför vår varma kakelugn i pyjamas och försöker lista ut mönstret till nya stickningen.


Det går rätt bra faktiskt (peppar, peppar) 


Nu tänkte jag bege mig in till stan och gå lite ärenden och sen överraska farmor. 

Föresten, brukar ni lägga ut instagrambilder på sånt ni syr och stickar? Eller vet ni nån som ni tycker man absolut borde följa? Skriv gärna vad ni/den heter! Jag heter freddilino om ni är nyfikna på min.

Tjoflöjt! 
2 kommentarer

Dagarna som aldrig bleknar- 2

Dagen efter möts de på Icaparkeringen, några av dem har fortfarande kvar hårspray i håret och ingen av dem kan riktigt fatta. De har gått längs röda mattan på balen, lämnat in alla uppsatser och skrivit sista provet. De har haft sina sista lektioner och om två dagar tar de studenten. De ska aldrig mer gå i samma klass, de fem som skrattat och torkat varandras tårar, som överraskat på varandras födelsedagar och som sjungit disneysånger i bildsalen. De fem som peppat varandra och som funnits där och hjälpt varann att växa. Aldrig mer ska de gå i samma klass. När de står där på parkeringen vet de att det aldrig mer kommer bli samma sak. Att det lite blir som en sista kväll. 

 
De packar in matkassarna i bilen och åker i kvällsolen ut till sommarstugan. Där har det regnat och kvällsolen reflekteras i den våta asfalten. De går ner och tittar på vattnet. Sedan lagar de carbonara och dricker vin, pratar om allt det som varit och allt de som ligger framför dem. De skrattar åt allt knäppt de gjort tillsammans och ibland skrattar de så de börjar gråta. För de vet att de snart kommer vara så långt ifrån varann. Två dagar senare står de fem på scenen och sjunger i aulan med vita mössor på huvudet. De fem som under tre år delat det mesta med varann, de fem som kommer vara vänner livet ut.

 
0 kommentarer

Om överskottsenergi, utmaningar och det nya året.

Klockan är tio i ett på natten och jag är pigg som en mört! Man blir det av hundra koppar te och fint sällskap.Vet ni vad? Det här året är snart slut! Hur fort har det inte gått? Helt galet... Så jag tänkte att det var dags för två utmaningar till sypeppen.
 
Utmaning #1 Sy färdigt ett UFO . Jag tror att något vi alla tyg/garn/pyssel-nördar har gemensamt är att vi har massor med ofärdiga projekt i garderoben som liksom bara blivit liggandes. Innan året är slut tycker jag att vi ska ta tag i ett av de här projekten! Jag tänkte att vi har till den 18 december på oss. Hur låter det?
 
Utmaning #2 Sy nyårsstassen! Ska vi inte en gång för alla försöka ha på oss egensytt på nyårsafton? Jag tycker att vi börjar sypeppen 2014 med att visa upp våra nyårsalster. Vi har till den 4 januari på oss att skicka in bilder till sypeppen. Ni är väl med?Jag och min rumskompis Hanna (hur fin är inte hon som följer med mig och är smakråd?!) åkte ut till stoff och stil i måndags och inhandlade tyg till min nyårsstass.
 
 
Här får ni en liten tjuvkik..... Jag hoppas att ni antar mina utmaningar!
 
Tjoflöjt!
5 kommentarer