Små sömmar och rabarberpaj

Även fast man har lyxen att ha två jobb som man tycker är superroliga är det ju skönt med lite ledighet också.Den här helgen har jag faktiskt bara tagit det lugnt och inte haft några som helst måsten.Men en rabarber och jordgubbspaj med vit choklad lyckades jag sno ihop och himmel vad gott det var!


Och så har jag börjat plocka fram alla oavslutade projekt från Hola och syr en liten söm här och där när andan faller på. Nu väntar en hektisk sista vecka med sommarkollot som avslutas med föreställningar och städning. Peppen på det!
 
Tjoflöjt!
2 kommentarer

Blommor i håret bör man ju ha

 Lördag! Hur fint är inte det? Det tycker jag vi firar med ett litet lördagspyssel

Du behöver:Gamla håraccessoarer som du inte använder,Massor med gamla blom-ljusmanschetter (Fyndas för en billig peng på loppis, eller kanske i farmors gömmor?), Ståltråd som du kan böja till ett diadem,Limpistol,lite svart färg och FANTASI! Sedan är det ju egentligen bara att prova sig fram och göra lite som man vill. Men jag gjorde väl ungefär såhär:Jag grundade de här med svart färg innan jag laddade limpistolen och gick lös med blommorna.Stjälkarna på blommorna knipsade jag av innan jag limmade på dem.Sedan är det bara att limma!


Lite såhär blev några av mina  färdiga verk! På diademet limmade och målade jag "ändarna", för att ståltråden inte skulle trassla in i håret.

Här har ni diademen in action, så att säga...

 
Hoppas ni får en toppenfin lördag!
 
Tjoflöjt!
2 kommentarer

Sypeppen #7

Här är veckans sammanställning av sypeppen!Här är Petras bidrag, en supertjusig sommrig klänning i den perfekta ljusgula färgen. Åh jag tycker verkligen den är jättesöt! Kika in på hennes blogg och kolla in den lite närmare!

 
Och här har ni mitt bidrag!
 
Tjoflöjt!
0 kommentarer