Sypeppen #11- Den mönstrade med krage

Just nu är det lite bråda dagar hörni. Har ju haft en massa jobb och sånt och imorgon far jag äntligen till urkult! Ska bli så kul att åka iväg och få lite ledigt och träffa alla fina människor.Den här veckan är mitt bidrag en gammal goding som jag sydde på Hola i höstas, jag skulle egentligen vilja sy in den lite så den blev lite mer figursydd. Vi får väl se om det blir av till hösten kanske. (Ser ni föresten att min arm är genomskinlig?!?!)


Hiho nu ska jag hasta vidare, skriva ut biljett och packa och sånt där. Är ni nå fler som sypeppar i sommarledigheten?
 
Tjoflöjt!
1 kommentar
Henrie

Hej!

har du något tips på vart jag kan hitta fina tyger och mönster på nätet? är ute efter lite 60-70talsstil och fina mönstrade tyger!

och du, tack för all insperation!
ha det fint!

Svar: Hej Henrie! Tyvärr handlar jag nästan aldrig på nätet, så jag har väldigt dålig koll på det. Om du vill ha retroinspirerade plagg skulle jag rekommendera att du kollar in lite secondhandaffärer. Du kan hitta mycket bra 60/70-tals tyger bland gardiner, påslakan och liknande. Vad gäller mönster, skulle jag satsa på att köpa ett bra grundmönster. 70-talskläder har jag inte sytt så mycket, men 60-tal så är det ju offtast ganska enkla modeller som gäller med knasiga tyger och detaljer. Mina tre bästa för att få till 60-talslooken är 1: Halsringningen ska vara så kallad båtringad, det vill säga, ganska högt uringad och ovalformad. 2: ärmhålen ska gå högt upp på axeln, man ska kunna se hela axeln.3: Kortkort ska det va. (A-klänningen är ju ett säkert kort vad gäller 60-tal) Förstod du min lite luddiga förklaring? Annars är det bara att fortsätta fråga, jag svarar gärna! Hoppas att du får nån användning av mina tips trots att du egentligen var ute efter nått annat. LYCKA TILL
Kram!!!
Fredrika