Sypeppen #10 - Den ljusgröna med rosett

När det är jubileum och allt så tycker jag att det passar utmärkt med grönt spetstyg och blommor i håret. Jag känner mig dessutom lite stolt som lyckades ta mig i kragen och knäppa kort innan det blev mörkt, det blir ju lite fler och finare bilder då.Det här är en äkta "sydd-i-all-hast-klänning". Jag började på kvällen innan midsommarafton och sydde "färdigt" den precis innan jag skulle iväg. Den kommer nog att justeras lite till innan den känns helt klar, men då jag använt den två gånger redan kan jag ju intyga att den funkar som den är nu också.Mönstret har jag ritat av från en annan klänning och sedan sytt lite på känn.Det gröna spetstyget har jag köpt på någon second hand, det blommiga bommulstyget har jag köpt på den lokala tygbutiken och det vita "undertyget" köpte jag på ohlssons för flera år sedan.Just nu är den inte helt säker att hoppa och studsa i... Den vill liksom inte riktigt sitta på plats, och eftersom jag är en ganska hoppsig och studsig person känner jag att det bör åtgärdas. Antingen syr jag in den lite eller syr jag på som ett "halterneckband" av det gröna spetstyget som kan hålla den uppe. Vad tycker ni?Det var mitt bidrag till sypeppen #10! Eftersom det är jubileum med utlottning och allt tänker jag mig att ni kan få till söndag på er att vara med på sypeppen #10 och utlottningen. Så det är bara att kommentera med länk eller skicka bilder till min mail om ni vill vara med!
 
Tjoflöjt!
 
6 kommentarer
Cila

Båda skulle va fint. Gör det som är lättast och håller bäst :*

Siri

Vackert! Älskar den gröna färgen något oerhört. Jag ska väl försöka knäppa några paris bilder på min gröna klänning jag med imorgon eller så, även om hälften av knapparna jag skulle sy i tappades bort på vägen, för när det är jubileum då kan man ju inte sumpa chansen att vara med i sypeppen! Utan dig och sypeppen hade det antagligen aldrig blivit av att jag gjorde det här, så glad att jag hittade hit! Kram :)

Svar: Tack fina Siri! Det gör jag med, riktig tyglycka kan jag säga!
Åh det skulle vara jätteroligt om du gjorde det! Sypepp från Paris vore ju allt något!!! Haha knapparna försvinner ju gärna, tur att det finns så mycket fina knappar här i världen.

Blir så glad att du gillar sypeppen och vill vara med så jag får se alla dina fina kreationer. Tack för det! Kram och ha det super i Paris!
Fredrika

Ida Nielsen

Åh, ser att du sytt smock. Det har jag aldrig lyckats med. Gav upp efter ett tag. Jättefin klänning!

Svar: Tack o bock! Ja det är lite klurigt, jag skulle ju inte vilja påstå att det blir perfekt... Men jag fortsätter att experimentera!
Fredrika

sabina

Vilken fin kombination av tyger och fargen! Alskar allt gront :) smocken ser ju jattebra ut ocksa!

Svar: Tack! Ja jag tycker också jättemycket om tygerna och de gör sig så bra ihop! Smocken ser ju bäst ut på håll, haha! Men det är ju huvudsaken ;)
Fredrika

Petra

Vad snyggt med blandningen av de olika tygerna. Skönt med smock också så att klänningen inte sitter så tight. Mitt bidrag till sypeppen #10 blir den omsydda fjärilsklänningen. http://petronellass.blogg.se/2013/july/en-sadan-dar-omsydd-kjol-igen.html#comment

Camilla

Jättefin klänning :0) Att sy smock är inte så svårt. Ett litet tips för att få överkanten snygg och klänningen att sitta bättre är att trä i en babyresår i översta kanalen. Dra åt så mycket så kanten blir jämn med smocken och sy fast ändarna. //Camilla

Svar: Tack! Åh vilket bra tips!!! Det ska jag verkligen prova, tack!
Fredrika