Snön smälter och löven faller.

Jag tänkte att vi skulle ta och kolla på året som gått och vad jag haft för mig. Jag hittade en text som jag skrev i ett inlägg i början på januari 2013 och jag tycker den beskriver väldigt bra hur 2013 varit.

 
Tillbaks i gamla gängor igen. På ett sätt är allt som vanligt, fast ändå inte riktigt. Det liksom känns i luften. Det känns att alla väntar, väntar på våren, på sökningar, på produktioner, på ljuset. Som Amanda så fint sa, så är vi alla påväg bort nu och man börjar inse att alla de här människorna som finns precis utanför dörren dygnet runt kommer vara spridda för vinden om några månader. Därför känns det lite extra fint att få stanna upp och bara vara. Dricka te och prata om fina, viktiga saker, sitta uppkrupen under täcke och titta på film och kramas lite extra länge. Eller bara ligga och titta upp i taket där mina tranor flyger. För om ett år är det inte längre mitt tak och tranorna flyger på något annat ställe. Just därför är det fint att ibland stanna upp och bara vara.

Januari
 


För nog myste vi och drack te. Vi var i vår lilla egna bubbla.

Februari
 


Jag satte igång en massa syprojekt och vi var iväg och showade med klassen.

MarsSå mycket som jag rest 2013 har jag aldrig tidigare gjort. I mars höll jag på att bli tokig för att våren aldrig kom.

April
 


I mars sydde jag vårens favoritklänning och 17 april var det fortfarande kvar så här mycket snö.

Maj
 


I maj kom våren, slutproduktion och sökningar.

Juni
 
 
I juni flyttade jag hem, hade teaterkollo och finkvällar med viktiga personer.

JuliI juli jobbade jag, njöt av sommaren och var på maskerad.

AugustiI augusti var jag på Urkult med Tojan och Holakompisar och sen flyttade jag till Wendelsberg!

SeptemberI september var jag vilse i Göteborg och hade knästrumpor mest varje dag.

Oktober

 
I oktober var jag återigen på maskerad och hängde en del med den här favoriten. 
 
November
 
 
I november fick jag finbesök och drack åtskilliga koppar te för att hålla höstmörkret borta.
 
December

 

Till slut kom december med jul och snöstorm. Jag och Hanna har myst järnet på vårat rum på Wendelsberg hela december.
 
Det var mitt 2013! Hoppas ni får en fantastisk nyårsafton, jag känner på mig att 2014 kommer bli underbart!
 
Tjoflöjt!
1 kommentar

Syåret 2013

 
Jag tänkte att vi skulle ta och titta lite på vad jag sytt under året. Först ut har vi glasslinnet som jag använde supermycket under hela våren på Hola. Den där jäkla vintern ville ju inte gå över så jag bojkottade och bar pastelliga kläder och vårjacka till de två meter höga snödrivorna. Kjolen är ett burdamönster. Jag har inte använt den jättemycket, men jag gillar den, kanske kommer den bli favoriten i vår?


Här är nog ett av syårets mest använda plagg. Samma kväll som den blev klar tog jag den på mig och efter det har den använts flitigt. Jag gillar tyget supermycket och passformen sitter jättebra.

 
I slutet på april drog jag igång sypeppen! Det har varit så himla roligt och jag har fått så mycket inspiration och motivation att fortsätta blogga och sy och fått massor med nya ideér. Under året hann vi med hela 17 sypeppningar. Här har vi det första bidraget till sypeppen. Tyg för 10 kronor metern och handknypplad spets. Även denna klänning har varit en favorit som blivit väl använd. Jag har redan fått laga dragkedjan en gång.Här har vi årets stora flopp. Klänningen som var så himla fin i Burdas mönstertidning och tyget som skulle göra sig så himla bra till. Aldrig använd och kommer aldrig användas. Synd för den är fint sydd och fin på galgen men jag är inte alls nöjd med den.

 
Årets ända blus! Kragen blev inte alls bra, men annars gillar jag den. Ärmarna hörde egentligen till föregående klänning. Jag trodde att det kanske var ärmarna som gjorde att klänningen inte kändes bra... Men helt misslyckad blev ju inte klänningen eftersom jag fick en fin blus istället!
 


Här är ett linne som av nån anledning inte heller blivit så värst använt, tror jag inte har så mycket plagg att kombinera det med....Den här klänningen var det sista jag sydde på Hola. Jag sydde den natten innan vår skolavslutning. Jag klippte ut tyget vid tolv på natten och släckte lampan vid fyra eller nått sånt. Sedan gick jag upp och fållade klänningen på morgonen. Tyvärr krymte den i tvätten så den är lite i kortaste laget... jag ska försöka sy på nån volang så jag kan använda den igen. För det här är nog den klänning som betytt mest det här året.Midsommarklänningen som syddes i all hastnatten innan midsommar. Endel hastsytt men i övrigt en klänning som jag är väldigt nöjd med.Mitt första färdigstickade plagg! Jag har inte använt den jättemånga gånger för den känns lite liten och garnets material är inte jättekul...Motveckad kjol med broderier. Väldigt rolig att göra, men blev klar lite för sent på sommaren får användas dubbelt till sommaren.Så blev äntligen min älskade (och stundtals hatade kofta färdig!) Jag har använt den supermycket och är så himla nöjd med den. Funderar nästan på att sticka en likadan svart! Kjolen är även den sydd, men tror jag skulle använda den mer om jag gjorde den lite kortare... Blev en lite konstig längd.Årets revanch! Sydde en likande klänning på gymnasiet sm inte alls blev bra och som nu dessutom är för liten. Gjorde slag i saken och sydde en ny som jag är himla nöjd med!

 
Årets sista plagg. Första manchetterna någonsin (!) Inte världens bekvämaste i och med att den är lite för kort... Men annars är jag väldigt nöjd med den!
 


Sammanfattningsvis blev det allt som allt 16 nya tillskott till garderoben, varav
2 stickade plagg
8 klänningar
1 totalflopp och
En massa saker som jag faktiskt är supernöjd med.
 


Under hösten 2013 läste jag också en kurs i mönsterkonstruktion på tillskärarakademin i Göteborg som jag tror att jag kommer ha jättemycket användning av.Jag fyndade supermycket tyg i år. Mycket på second hand men även en hel del på lokala tygbutiken.Jag startade upp sypeppen här på bloggen! Och oj vad glad jag är att jag gjorde det! Ni är så många som varit med och inspirerat och peppat! Det är jag superglad för. Sypeppen finns nu dessutom på Facebook. Där kan man till exempel visa upp plagg man sydde för länge sen, be om hjälp eller smakråd och hålla utkik efter nästa sypepp. Självklart får alla vara med i sypeppen, både på facebook och på bloggen. 2014 hoppas jag att vi blir ännu fler sy/pyssel/stick/virk/knyppel- peppare. Här kan ni läsa om vad sypeppen är och här finns sypeppen på facebook.Syåret 2013 hände det verkligen supermycket och jag har jättemycket idéer för syåret 2014. Ni ska bara veta hur glad jag är för alla er som läser och kommenterar, som bidrar med sypeppar och som kommer med råd och hjälp till alla mina projekt. Utan er hade jag tröttnat på bloggen för länge sedan och jag hade inte alls varit lika motiverad och inspirerad till att sy. TACK! <3

 
Om ni vill läsa om hur det gick med mina symål 2013 och mina nya symål till 2014 ska ni hålla utkik här på bloggen. Och om ni vill läsa mer om varje enskilt plagg eller se plagg som jag sytt om kan nu kika in under kategorin sytt och knåpat 
 
Tjoflöjt!
 
Fredrikapåvinden Retro Sy själv Sypeppen, Tyg Vintage sömnad
6 kommentarer

Sypepp och utmaning #2

Är ni några som tänkt sy era nyårskläder? Själv har jag just insett at nyårsafton är om två dagar och att jag har en hel del pärlor som ska sys på för hand.... 


Bara att börja antar jag....Läs om utmaning #2 här!
 
Tjoflöjt!
4 kommentarer