En midsommar

Du skrattar åt mångubbens benvita glans, som högt över tallen står.
 
Och ynglen som avlas i gölarnas slam blir fålar på flygande ben.
 
I natt skall du dansa vid Svartrama tjärn 
I natt är du bjuden av dimman till dans,
I natt skall du somna vid Svartrama damm, där natten och mossan är len.
 
Visa vid midsommartid  skriven av Rune Lindström och Håkan Norlén kan ju vara den finaste visan som finns, och så passar den ju så bra vid den här tiden av året, då nätterna känns som en helt annan tid.
 
1 kommentar

När man spenderar sina timmar med det man gillar allra mest.

Mitt och Tojans sommarkollo på teatern är nu i full gång och efter nattens översovning känner jag mig lite såhär:
 
Det blev inte jättemycket sömn... Men vad gör väl det! Vi har jätteroligt hela dagarna och föreställningen börjar verkligen ta form nu. Jag vågar nog nästan påstå att jag har världens bästa sommarjobb! Med världens bästa kolloungar! Så nästa vecka hoppas jag verkligen att ni dyker upp på Bergslagsteatern för att se "Koppardalens hemlighet" som vår föreställning så fint heter.
Jag avslutar med en glad bild, för kollot är ju så kul! 
 
 
Resten av dagen ska jag bara ta det lugnt och göra sånt som Fredrikor gillar mest!
 
Tjoflöjt!
 
0 kommentarer

8 juni

Så kom dagen som vi alla längtat efter, våndats för, föreställt oss och drömt om. Studenten. Jag vaknade till strålande sol, som höll i sig hela dagen. Dagen började med champagnefrukost hemma hos Emilia, där det skålades i champagne och åts jordgubbar.

Sedan for vi vidare till skolan där det hölls fina, värmande tal, vi blev fotograferade, betyg delades ut och vi blev bjudna på middag av skolan.
Så var det dags för själva skolavslutningen, jag och tjejerna var med och körade till världens bästa Vilma när hon sjöng. Det är bland det roligaste jag gjort, det var så fint att få stå och sjunga och titta ut över alla blivande studenter med sina vita mössor och känna den vibrerande känslan som låg över aulan. Och så kom till slut stunden, ES09 sprang ut till "Nationalteaterns" "Livet är en fest", och sedan hade vi gjort det, vi hade tagit studenten!
Resten av dagen bara susade förbi, vi åkte flak genom Avesta stad, sjöng upp mot den blå himlen och duckade för vattenballonger, sedan åkte vi hem för att ta emot folkets jubel, skåla i champagne, äta underbar mat, bli kramade, fotade och öppna paket.
Till slut (som vår svensklärare i sitt avslutningstal påminde oss om att det ska särskrivas, då tillslut har en helt annan betydelse) var jag och Tojan så trötta så vi smög upp med min lilla kusin och la oss för att sova en stund i min alkov innan vi laddade om och gjorde oss i ordning för att fira att vi var fria som fåglar tillsammans med vår kära klass.
Vi fick en jättefin dag som var perfekt på alla sätt och vis. Nu så här en vecka efter börjar jag inse att jag faktiskt har tagit STUDENTEN...
 
Så, nu har ni fått tagit del av min studentvecka. Jag har inte jättemycket bilder och de bilder jag har är mest från de stunder då vi stått och väntat och inte haft något att göra. Men jag är ändå jätteglad för de bilder jag har men framför allt är jag glad över den fina tid jag fått ihop med de finaste. TACK!
 
Tjoflöjt!
1 kommentar