Vad hatet gör kan ingen fatta.

Just nu så befiner jag mig förhoppningsvis i London. Men med mig vet man ju aldrig så man ska inte hoppas för mycket. Detta är alltså ett tidsinställt inlägg som jag tillägnar er för att ni inte ska tröttna ut helt medan jag är ute och far. Jag har lovat er att skriva om en bok som jag läste i fredags så här kommer då min recension."Vad hatet gör kan ingen fatta" handlar om Martha som ska börja gymnasiet, hon har valt dans, hon är lång, stor och har aldrig tidigare i sitt liv tagit ett danssteg, . Hon är trött på sitt liv och vill jävlas med allt och alla. Hon är trött på sina skilda föräldrar, mamman för att hon bara gråter hela tiden och inte bryr sig, pappan för att han är nyförälskad i den "perfekta" Solveig (som varken gillar chips eller fläckar på borden) pappan beter sig nu som en nyförälskad sjuttonåring men framförallt är hon trött på alla pinnsmala människor som ser ut att vara perfekta.
Martha har ingen att vända sig till längre, hon är helt ensam. Men i sin nya dansklass ska hon ta plats, hon ska vara så bevärlig som hon bara kan, en riktig utmaning för lärarna.
Men så börjar Adde i klassen. Adde som bara är 153 cm lång och har en blick som alla är rädda för. De är varandras motsatser men samtidigt lika. De blir snabbt vänner och Adde vill hjälpa Martha med hennes högsta önskan, att få bort Solveig som tagit hennes fina pappa ifrån henne. Adde gör snabbt upp en plan och de skrider i verk.
Men plötsligt kommer verkligheten ifatt dem och de börjar inse vad de gett sig in på. Det var aldrig meningen att de skulle gå så långt, eller?

"Vad hatet gör kan ingen fatta" är en bok som fängslar en på en gång. Jag läste ut den på några timmar utan att ta en blick från den. Den står ut i mängden av ungdomsböcker och vrider allt till sin spets, plötsligt vet man inte längre vad man tycker och det som var rätt blir nu fel. Man slås hela tiden av sina egna fördomar, till en börja
En lättläst bok som berör och får en att tänka om, jag rekommenderar den varmt som höstlovsläsning.


Hoppas ni har det fint!

Tjoflöjt!
0 kommentarer

Ibland är jag en idiot.

Imorgon far jag till min kära syster i Leeds. Först ska vi jag, Becca och Beccas kompis Sofia dock tillbringa ett dygn i London för lite shopping och så ska vi titta på Billy Elliot som musikal! Hihi det ska bli superkul! På torsdagen när Matilda kommit till London far vi vidare till Leeds allihopa. Detta förutsatt att jag kommer fram till London vill säga.
Jag är ju en väldigt virrig människa och glömmer gärna saker lite här och var t ex saker som plånboken, mobil, biljetter och hjärnan. Värst är det när jag glömmer min hjärna någonstans det blir liksom så mycker svårare att tänka och komma ihåg saker utan den.

Men nu tror jag att det mesta är ordnat inför resan, Becca och Matilda har hjälpt mig att beställa biljetter och sådant och sett till att jag beställer rätt. Det är skönt. Nu gäller det bara att hålla reda på alla biljetter för det är ett par stycken.
Och nu kommer jag till rubriken, för ni undrar säkert varför jag döpte mitt blogginlägg till "ibland är jag en idiot" (eller om ni känner mig kanske ni inte tycker att det är något konstigt med det).

Iallafall, igår så hjälpte som sagt Becca och Matilda mig med biljettköp och diverse andra saker bland annat skulle Becca beställa en biljett åt mig från Flygplatsen i London till där vi har vårat vandrarhem typ, sedan skulle hon skicka biljetten i ett mail till mig (lugn Becca historien har ett lyckligt slut... än så länge) så att jag kunde skriva ut den idag.
Så för ett par timmar sedan gick jag in på min mail för att se om jag fått några mail från Becca eller någon annan. När jag kollar min mail börjar jag alltid med att ta bort reklammail, bland annat brukar Ticnet skicka reklam till mig och JA jag tar alltså bort biljetten som becca skickat till mig för jag tror att det är reklam från ticnet.

För några minuter sedan stod jag nere i mitt kök och undrade när Becca tänkte ta och skicka den där biljetten till mig så jag kunde skriva ut den och slås plötsligt av tanken "ups var det den jag råkade ta bort?" Hehe som tur är fanns den kvar i "borttagetkorgen" så det ordnade sig ändå.

Nej nu måste jag skynda mig att fixa med det sista, typ som att kolla att jag har alla mina biljetter. Önska mig lycka till! Ha det bra mina kära läsare!

Tjoflöjt!
0 kommentarer

Var sak på sin plats.

Det känns som att jag hunnit med riktigt mycket den här helgen, fixat saker som behövdes fixas.
I fredags var jag på stan och gjorde ärenden till banken och polisen. Lite sådant som måste göras innan jag far iväg till England.
Hos polisen hämtade jag ut mitt nya pass och det blev... ja, ni vet hur man brukar se ut på pass/id/körkort. Det blir aldrig bra.

Jag för fem år sedan                                                     Jag nu


När polisen precis knäppt kortet och jag fick se det utbrast jag förskräckt " Oj vad jag titta upp!" han fråga om jag ville ta om det men jag kände att, nej passkort blir alltid dåliga så då kan jag lika gärna ha ett då jag tittar upp och har hår som står åt alla håll och kanter.

Väl hemma så satte jag i innanfönstrena i mitt fönster och började med storsortering av mitt rum med lite avbrott då och då såklart hehe. Jag hittade blandannat en bok som mamma lånat på bibloiteket som hette, 
"Vad hatet gör kan ingen fatta" av Marie-Chantal Long, den var riktigt bra, jag var tvungen att läsa ut den innan jag kunde fortsätta med sorteringen. (Jag gör ett inlägg någon dag om vad den hanlade om)På lördagen var jag städade hos Eva. Hon är en riktig supertant, (hm känns inte riktigt rätt att kalla henne tant fast hon är åttiosex år, hon är liksom för pigg och ungdomlig för att kallas tant). Efter det fortsatte sorteringen här hemma, framåt kvällen blev jag klar.


Nu är var sak, på sin plats. Då gjorde jag mig iordning och vandrade hem till Tojan, där fanns Emelie och såsmåningom  även Vilma på plats. På kvällen gick vi ner på stan och träffade en massa trevligt folk, bland annat Emma som slog följe med oss.
Kvällens miss var att använda dessa klackisar utan sula i, idag har jag blåsor UNDER mina stackars fötter, aj.


Idag har jag mest tagit det lugnt och vårdat mina stackars fötter. En promenix för att införskaffa sig lite godis gick fötterna dock med på, turligt nog för mig!


Innan jag kryper till kojs tänkte jag räkna lite matte och måla naglarna. Frågan är bara, vilken färg???

Det får ni kanske se imorgon. Vem vet!
(Upptäckte nu att jag råkat kapa av alla bilder lite, men jag orkar inte fixa till det så... ni får stå ut)

Tjoflöjt!
0 kommentarer