Hälsning från en trött Fredrika

Jag får be om ursäkt för en mycket dålig uppdatering under den senaste tiden. Jag har haft lite andra saker för mig, som t ex att vara på konferens med teaterns styrelse. Men nu ser det ut att bli lite lugnare så jag hoppas på att jag både ska hinna sy mer och uppdatera bloggen lite bättre.

Idag har jag tittat på "Mad men" med min kära syster. Det är en fantastisk tvserie som handlar om ett reklamföretag på 60-talet.Den innehåller otroligt fina kläder och miljöer, jag känner mig alltid så inspererad när jag ser den.
Jag och Becca är helt sålda, det blir minst ett par avsnitt varje dag.
Sedan begav jag mig upp på vinden för att sy lite. Det resulterade i ett linne och tre hårsnoddar.

Här är då en bild på mitt linne.Det färdiga resultatet får ni se i nästa inlägg. En liten cliffhanger! (Som inte alls beror på att jag inte orkar ta på mig linnet)
Snoddarna är perfekta att göra om man har små tygrester över som man inte vet vad man ska göra av.
Idén till dessa snoddar fick jag av min fina vän Emelie, som förövrigt fick körkort förra veckan! Jag är mycket stolt och imponerad av henne, så nu ska hon få köra runt mig överallt.

Det tar en väldig tid för mig att skriva ett blogginlägg. Jag och datorn är fortfarande i luven på varandra, så om bilderna sitter lite knasigt eller texten ser konstig ut beror det på datorn och absolut inte på mig.
Hoppas ni haft en mysig kväll utan krångel med tekninska prylar.
Tjoflöjt!

 

 

0 kommentarer

Sommarens lilla missöde


Gårdagens eftermiddag/kväll ägnade jag åt att sy. Jag fortsatte att sy på min röda halvklockade kjol, men hann inte komma långt innan jaginsåg att jag behövde lite rådgivning från min kära syster som i dåläget inte var hemma.
Istället bestämde jag mig för att ta tag i "sommarens lilla missöde".
"Sommarens lilla missöde" består av en mycket förtjusande liten klänning som jag köpte när jag var hos Becca i England i sommras. Jag var sådar nöjd så man bara går och väntar på tillfällen att få använda den, ni vet.
Så kom Beccas 22-årsdag och jag såg snabbt min chans att få använda klänningen. Det hann inte gå mer än två timmar, så hade jag lyckats spilla lim på den... Snabbt som attan fick jag skrubba bort limmet, lägga klänningen i blöt och sedan hänga den på en galge att självtorka.
Ingen större skada skedd, den var bara lite skrynklig.
Så kom nästa tillfälle då jag kunde få användning av min klänning, dock kom jag på det i sista minuten och klänningen var som sagt väldigt skrynklig.
Men jag bestämde mig för att skrynklor är charmiga och drog på mig klänningen. Insåg att nej, skrynklorna var inte det minsta charmiga och drog av mig klänningen igen.
Jag ville ha klänningen ändå, så jag tog snabbt fram stryjärnet, satte in kontakten i kontaktuttaget, väntade på att det skulle bli varmt, tar tag i det för att börja stryka klänningen, hinner knappt snudda klänningen, poff.

Jag kände mig ungefär såhär:

I sådana ögonblick vill man spola tillbaka tiden om så bara tre små futtiga sekunder. Men som ni säkert vet så går ju inte det. Därför har min klänning fram tills igår sätt ut såhär:

 

Det är ju inte något diskret litet hål direkt, som man kan gömma bakom en blomma. Jag bestämde mig helt enkelt för att göra ett linne av klänningen.
 

Det blev ett väldigt fint linne tycker jag själv. Men det hade varit finare som klänning, snyft.

Jag funderar bara om jag någon gång kommer kunna bära linnnet utan att känna lite ångest och se farliga strykjärn framför mig. Vad tror ni?

1 kommentar

En ickehyllning till datorer.

Jag och datorer går verkligen inte ihop. De gillar mig verkligen inte. De senaste två timmarna har jag bråkat med min dator om hur jag ska kunna ha bilder i mitten utan att även texten hamnar i mitten, lekt kurragömma med mina bilder som gömmer sig på mycket kluriga ställen och tillsist så bestämde sig datorn för att låsa sig när jag var alldeles på slutet av inlägget.

Sist jag och datorn bråkade löste jag problemet genom att trycka på f5, jag kommer inte ihåg vad själva problemet var men det hjälpte iallafall. Så då tänkte jag att, f5 kanske är en magisk knapp som löser alla dina problem med datorn. Jag tröck triumferande på f5 och hela inlägget försvann.
Därför får ni inte veta vad jag haft för mig ikväll förän imorn.
Det kan ni skylla på datorn.

Godnatt!

0 kommentarer